Krompirjevi žganci

Domači krompirjevi žganci.
Potrebne sestavine za krompirjeve žgance: 4 srednje velike krompirje, malo soli, 6 dag masla ali svinjske masti, 30 dag pšeničnega zdroba, 0,5 L mleka.1. postopek priprave: Krompir skuhamo in ga zmečkamo. Mleko zavremo, mu dodamo sol in maščobo in pšenični zdrob. Kuhanemu še vročemu zdrobu dodamo zmečkan krompir, dobro premešamo in z vilicami nadrobimo v skledo ter zabelimo z ocvirki. 2. postopek priprave: Krompir olupimo, narežemo na kolobarje in damo kuhat v slano vodo. Ko je krompir kuhan, odlijemo odvečno vodo, če je imamo preveč, a je ne zavržemo takoj. Po krompirju posujemo ostro moko in še nekaj časa kuhamo, tako da voda prevreje po moki, a pazimo da se nam ne pripeče. Odstavimo z ognja in vsebino dobro pretlačimo. V kolikor je masa trda dolijemo še malo vode od krompirja. Žgance nadrobimo z vilicami v skledo in zabelimo z praženimi ocvirki.