Vloženi suhi paradižnik

Sušenje paradižnikov s zelišči na soncu.
Tako pripravljene paradižnike lahko uporabimo za vse vrste jedi, za hladne solate z testeninami. Lepo se ujamejo z kaprami, žajbljem in rožmarinom, vse je odvisno od okusa. Olja iz paradižnikov ne zavržemo - porabimo ga za solate. Potrebne sestavine: posušeni paradižniki, cela zrna popra, peteršilj, poper, sol, česen, olivno olje, bazilika. Postopek priprave: zrele paradižnike narežemo na debele rezine, približno na 1 cm jih posolimo in posušimo na soncu, lahko jih posušimo tudi v sušilniku za sadje. Paradižnikove rezine morajo biti še malo mehke. Dodamo jim na lističe narezano baziliko in peteršilj ter poper. Če je premalo slan ga še malo posolimo, premešamo in nadevamo v kozarčke. Zmes v kozarčkih zalijemo z olivnim oljem in kozarce zapremo. Postavimo jih za 30 minut v ogreto pečico - 100 stopinj in jih pustimo v pečici, da se ohladijo.