Čips iz jabolk

Čips iz jabolk.
V poletnem in jesenskem času, ko je veliko jabolk si lahko naredimo zdrav prigrizek. Prava poslastica je jabolčni čips. Ni samo dober, tudi izgled je zelo privlačen, saj ima pravilno posušen obliko rožic. Uporabite lahko tudi jabolka, ki niso najlepša. Lahko uporabimo tudi dobre hruške. Sadje, ki ni najlepše in nas odvrača, da bi ga pojedli svežega tako koristno predelamo na naraven način. Postopek priprave čipsa iz jabolk: Jabolka temeljito operemo in jih narežemo na obročke, ki ne smejo biti predebeli, lahko izrežemo tudi pečke, ali pa tudi ne - po želji. Na pekač položimo peki papir in nanj naložimo obročke jabolk in jih posipate z cimetom in z zelo majhno količino sladkorja. Zaradi sladkorja bodo jabolčni obročki ko bodo posušeni primerno hrustali. Obročke sušimo približno dve uri na 110 stopinj C. Na enak način lahko pripravimo tudi hruške. Zimski večeri bodo tako ob tem prigrizku prijetnejši.