Kandirani citrusi

Kandirane lupine citrusov.
Lupine pomaranč, limon, grenivk, limet lahko uporabimo tudi tako da jih kandiramo. Citruse dobro z krtačko operemo in odstranimo belo kožico. Lupine dajte v vrelo vodo in zavrite, vodo odlijte in nalijte novo ter ponovno zavrite. Kuhajte 20 minut. Sladkor in potrebno količino vode ( 500 ml ) zavrite, mešajte, da se sladkor stopi, dodajte odcejene lupine in počasi kuhajte na majhnem plamenu, dokler se sirup ne zgosti. Pazite, da se ne prismodi. Lupine z prijemalko ali z pomočjo dveh vilic vzemite iz sirupa in jih polagajte na peki papir. Počakajte da se ohladijo in jih dajte v pečico da se popolnoma posušijo. Suhe povaljajte v sladkornem prahu in shranite v dobro zaprte kozarce na hladno mesto. Potrebujemo: 6 pomaranč, limon, grenivk...., 900 g. sladkorja, pol litra vode in sladkor v prahu.