Domači jagodni sladoled |
Jagode spadajo med sadje, ki je hitro podvrženo gnitju. Uporabiti jih moramo čimprej. Kadar jih imamo več, kot jih lahko zaužijemo naredimo iz njih okusen sladoled, ki ga lahko shranimo v hladilno skrinjo.
Potrebne sestavine za domači jagodni sladoled: 2 skodelici jagod, 1 skodelico sladkorja v prahu, 1 skodelico sladke smetane, 1/2 skodelice jogurta. Postopek priprave: Jagode zmeljemo v kašo in jim dodamo sladkor v prahu in jogurt. Sladko smetano stepemo in jo rahlo zamešamo k jagodam, sladkorju in jogurtu. Pripravljen sladoled damo v primerno posodo in v hladilno skrinjo najmanj za 12 ur. Na podoben način lahko naredimo sladoled tudi iz drugega sadja.
Potrebne sestavine za domači jagodni sladoled: 2 skodelici jagod, 1 skodelico sladkorja v prahu, 1 skodelico sladke smetane, 1/2 skodelice jogurta. Postopek priprave: Jagode zmeljemo v kašo in jim dodamo sladkor v prahu in jogurt. Sladko smetano stepemo in jo rahlo zamešamo k jagodam, sladkorju in jogurtu. Pripravljen sladoled damo v primerno posodo in v hladilno skrinjo najmanj za 12 ur. Na podoben način lahko naredimo sladoled tudi iz drugega sadja.